IBM Model M og Wireless

Efter at have eksperimenteret med wireless i nogle år, med frustration, er jeg vendt tilbage til old school kobberteknologi.

Det første der røg var Sonos. Fint anlæg men jeg gider ikke genstarte udstyret hver 3. eller 4. gang, fordi jeg ikke kan få kontakt til afspilleren. Mit gæt: For mange netværk i mit nabolag på 2,4 GHz båndet.

Tænk at kunne fjernstyre – endsige programmere – sine elektriske lyspærer i hjemmet. Eller hvis de kunne skifte farve og næsten ikke brugte noget strøm. Det er ingen utopi for sådan er Philips Hue. Men tilføj blot tung trafik på 2,4 GHz båndet til ligningen for at nå samme resultat som Sonos.

Af samme årsag er arbejdscomputeren også forbundet til Internettet via Ethernet igen. Fastnettelefon har vi også (som backup) for Telenors mobilnet dækker kun godt halvdelen af lejligheden – selvom vi bor på Indre Østerbro. Til den trådløse teknologis forsvar skal dog siges, at vi stadigvæk sværger til FM-radioen og der er da heller ikke udsigt til at RC-helikopteren skal udstyres med kobbertråd…

Hvilket bringer mig til min nye gadget, der blev købt i et øjebliks nostalgisk rus. Det vil sige, helt ny er anskaffelsen nu ikke, for det er produceret i Skotland den 1. oktober 1997 og det er immervæk 17 1/2 år siden. Det er såkaldt “new old stock”. Vi taler om et IBM Enhanced Keyboard, den såkaldte model M.

L1004918

Men hvorfor købe et beige keyboard, der er omkring tre gange større end Apples BT tastatur og med PS/2 tilslutning, som vel er en teknologi der forsvandt på samme tid som 3,5″ diskette-drevet? I parentes bemærket, har jeg ‘hørt’, at visse sikkertjenester med tre bogstavers akronymer, bruger PS/2 samtidig med at de fysisk blokerer USB-porte osv på deres arbejdsstationer – intet må kunne lækkes.

Årsagen er en artikel, der vakte minder fra min første PC i begyndelsen af 1990′erne og undervisningen i maskinskrivning. Lyden af et klik er ikke bare et klik. Tastaturer fra dengang larmer på niveau med en skrivemaskine – IBM’s gør i hvert fald - og produktiviteten kan måles i decibel. Sikkert noget nogle forbrugere generelt sætter pris på for hvorfor skulle en iPhonen ellers afspille et kunstigt “klik” når man tager et billede med det indbyggede kamera?

Selvom tastaturet har PS/2 tilslutning, så kan det godt lade sig gøre at slutte det til en moderne PC. Alt hvad man behøver er en AKTIV PS/2 til USB konverter – hvis konverteren er passiv, ja, så virker det ikke. Jeg bestilte min på amazon.co.uk til 154 kr. Når jeg har haft lejlighed til at teste det nye gamle udstyr lidt længere, så skal jeg melde tilbage om fornøjelsen ved at skrive med buckling springs er vedvarende. P.t. er jeg underholdt..

L1004913