Professor: Avisdøden er en katastrofe for den offentlige debat – Politiken.dk

Professor: Avisdøden er en katastrofe for den offentlige debat – Politiken.dk.

Mon ikke katastrofen er til at overse? Hvis mennesket har behov for at diskutere, så finder det sgu nok en egent platform. Præmissen for overskriften, sådan som jeg forstår det, er at den offentlige debat er døende. Men er det virkelig rigtigt? Hvis man tæller alle de meningsudvekslinger sammen, der finder sted i aviser, tv, radio, internet (dvs. twitter, facebook, mail, blogs mv.), er den offentlige debat så aftagende i omfang? Det har jeg svært ved at tro på.

Et andet interessant issue er, hvorfor avisernes oplag falder.

 “Folk gider ikke betale penge for nyheder. De oplever, at det, de får i den ene avis, i virkeligheden ikke er meget forskelligt fra det, de kan læse på nettet eller i en anden avis. Og slet ikke så meget bedre, at de vil give 4.000 kroner om året for det.”

Jeg mener helt sikkert, at det nyhedsindhold de trykte aviser leverer er kvalitetmæssigt overlegent i forhold til det man kan læse på pol.dk, jp.dk, dr.dk osv. Disse onlinemedier er for folk, der går efter et hurtigt fix (ja, ja, mig selv inklusive). Vi sidder og tåger på kontoret kl 14:30, og så – i mangel af bedre pauseaktivitet – surfer vi på nettet. Right? Måske gentages proceduren både kl 10:30, 12:30, 14:30 etc. Og så er det jo heldigt, at onlinemedierne er blevet opdateret med nye headlines, hver gang vi klikker forbi. Flere klik = flere sidevisninger = større reklameindtægter. Problemet er bare, at journalisterne (eller hvem nu aviserne har til at fylde deres websider op med skrald) ikke kan følge med efterspørgslen. Derfor falder kvaliteten. Det er et faktum, at vi læser flere artikler per person nu end tidligere, men vi husker efterfølgende kun en brøkdel af det læste.

Men det forklarer selvfølgelig ikke hvorfor avisoplaget falder.

AnandTech – MacBook Pro Retina Display Analysis

AnandTech – MacBook Pro Retina Display Analysis.

Det er svært ikke, at komme til at savle over Apples nye 15,4-tommers. Godt 5 millioner pixels proppet sammen som sild i en tønde på et areal, hvor der normalt kun bor 1,3 mio. naboer side om side. Men hvad skal den øgede tæthed bruges til? Tjek din iPhone 4s og se. Flere pixels på samme område betyder, at hver enkelt pixel er så lille, at du ikke kan se den. Derfor bliver teksten i din browser helt kniv skarp. Det gør teksten i Word også – når Microsoft altså beslutter sig for at understøtte det. Indtil da, så ser teksten ganske ringe ud. Groft sagt, så skyldes det, at et bogstav forstørres til dobbelt størrelse, mens samme bogstavs opløsningen ikke øges. Resultatet er grimt. For at blive fri for det, så venter vi på at Microsoft sender nogle bogstaver med Word, som er i højere opløsning. Eller hvordan man nu kan sige det.

Ellers så har maskinen SSD harddisk, SD-kort læser, 8 GB ram, 2 grafikkort og 4 kerner i processoren. En virkelig avanceret regnemaskine, hvis softwaren ellers understøtter flere kerner. Ellers er det lige meget. Den vejer kun 2 kilo, så man giver køb på CD-drevet (som man alligevel ikke bruger til noget) og Ethernet stikket. Selvom sidstnævnte nok ikke bidrager meget til vægtbesparelsen.

 

Forfra med Jeppesen uge 26, 2012 (2) – Radio24syv | Arkiv

Forfra med Jeppesen uge 26, 2012 (2) – Radio24syv | Arkiv.

Engang slog vi vores børn. Så blev vi bedste venner med vores børn. Nu er der sket noget nyt, det hedder anerkendende relationer og betyder at vi endnu en gang skal til at revidere hvordan vi forholder os til vores børn i hverdagen. Dagens gæster er en hel børnehave, inklusiv pædagoger og familieterapeut.

Low budget radio med håndholdt mikrofon. Men Jeppesen gør det godt. En lytter stiller et relevant spørgsmål: Hvad er konsekvensen, hvis man ikke følge terapeutens råd?

New Look + Ask

Endelig har jeg taget mig sammen til at få opdateret min WordPress-installation. Og nyt tema er det også blevet til. Billedet i headeren bliver nok skiftet – jeg er ikke helt tilfreds.

Det er heldigvis blevet meget lettere, at uploade billeder.