Ask

Nåh jo, så var der jo også lige et billede af Ask. Og de blå øjne er ikke Photoshoppet. Det ER ægte – omend lidt forstærket af lys der kommer ind fra siden.

Ask Leica M9 + Summicron 50. Iso 640, f/2, 1/125 sek.

15mm

Vi havde fotograf på besøg i lejligheden forleden dag. Den er nemlig til salg – lejligheden. Han fik taget nogle pisse gode billeder med sit 16mm objektiv. Se selv her. Jeg købte også selv en brugt 15mm Voigtländer for nogle år siden. Sådan en old school type uden rangefinder kobling og med ekstern søger. Det betyder at man skal kigge gennem en søger, der monteres i flash-skoen på toppen af kameraet for at komponere billedet. Derefter skal man kigge i den ‘normale’ søger for at måle lyset og – nej – ikke for at fokusere for det kan man ikke! Det er praktisk talt også ligegyldigt for en 15mm er ALTID i fokus. Nice. Nedenfor er et billede af vores baggård taget kl. 23 (= mørkt) med f/4.5 på 8 sekunder og ISO 1.600. Cool. Vi er også lidt i tvivl om vi har lyst til at flytte…

 

l1002704.jpg

Om hvordan en Porsche skal se ud…

I sommerferien havde jeg en diskussion med min nevø. Snakken gik om biler i den dyre ende af skalaen. Han havde set en Porsches nye 4-dørs monstre – vistnok endda med dieselmotor (?). Nå, men jeg er lidt altmodish på det punkt. For mig holdt Porsche op med at lave biler, da de droppede luftkølingen i 911′eren. Det var vist i 1997. Siden da har bilernes design også været en svær kamel at sluge.

Derfor var det ekstra fornøjeligt at komme forbi det historiske bilræs i Fælledparken her i weekenden. Dér faldt jeg over nedenstående – og sådan ser en rigtig Porsche ud. Det kan der ikke være tvivl om :-) Jeg gætter på at den senest er fra 1974. Læs mere om modellerne her.

l1002590.jpg